,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. november 6., kedd

ÉDESKÖMÉNYKRÉMLEVES FOKHAGYMÁS GARNÉLANYÁRSSAL



Elég hideg és szeles az idő mifelénk, az embernek nincs is kedve  kimozdulni a jó meleg lakásból. Egy finom meleg krémleves kanalazgatása  pedig még ráadásként szolgál ebben a cudar időben. Az ánizsíz tulajdonképpen a főzés során el is tűnik és egy kellemes édeskés íz marad, amit nagyszerűen  kiegészít a fokhagymás pirított  rák.



HOZZÁVALÓK


1 megtermett édesköménygumó
- 1 közepes burgonya
- kisebb fej hagyma
- fél dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- fél leveskocka
- só, fehérbors, olivaolaj




ELKÉSZÍTÉS

A hagymát és a burgonyát nagyobb kockákra, az édesköményt szeletekre daraboljuk . Kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt édesköményt és együtt tovább pirítjuk, hozzá öntjük a bort és hagyjuk hogy egy kicsit elpárologjon. Felöntjük kb 1 l vízzel, beledobjuk a burgonyát és a leveskockát, majd puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. 

A rákocskákat meglocsoljuk kevés citromlével és nyársra húzzuk. Olvasztott vajhoz 3- 4 zúzott fokhagymát adunk és átpirítjuk benne a nyársakat s  még melegében tálaljuk a levessel.







2 megjegyzés:

  1. Igazán finom lehet a krémlevesed, a fotók pedig csodásak! :) Nemkülönben a tálalás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A leves tényleg fincsi, érdemes kipróbálni, azt hiszem az egyik kedvencem lesz az édeskömény. Bár a környékünkön még a színét sem láttam,de majd olaszo.-ból hordatni fogom a férjurammal.

      Törlés