Lassan - lassan visszakerülnek a karácsonyi dekorációk a dobozokba - sajnos. Szívem szerint egész évben elnézegetném, a kis téli mécsestartókat, angyalkákat a polcokon, ablakokban - Olyan aranyosak!! :) Azért még készítettem egy ünnepi fotót, a fiacskámtól kapott mécsestartó fiúcskáról. Karácsonyra lepett meg vele - de a lánykámtól is kaptam kettőt, mert tudják hogy a mécsestartók a gyengéim. Ma egy linzertésztába sütött könnyű joghurtkrémes süteményt készítettem. Gyakran sütöm, főleg nyáron, mert üde és nagyon finom. Ez az adag olyan gyorsan elfogyott, hogy mire a fotózásra került volna a sor, csak pár szeletet sikerült lencsevégre kapnom. Van azért egy régebbi képem, még a blogírás kezdete előtti időből akkor citromos joghurttal készítettem.
Ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom:)
HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS
TÉSZTA :
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 4 db tojássárga
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
A hozzávalókból tésztát gyúrunk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
KRÉM :
- 3 kispoharas natúr joghurt
- 2 kispohár tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 4 ek dara
- 4 tojásfehérje habbá verve
A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk.
Egy kb 35 x 24 cm - es tepsit kivajazunk, lisztezünk és a tészta 2 / 3 - át belesimítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A maradék tésztát pedig nagylyukú reszelőn ráreszeljük.
Előmelegített sütőben kb 180 °C -on 35 - 40 percig tűpróbáig sütjük. Félidőben takarjuk le!
Porcukorral meghintve kínáljuk!
Nagyon finomnak, könnyednek látszik! :) Tetszik a tölteléke, kipróbálós! :)
VálaszTörlésTényleg nagyon finom, akár másfajta ízesítésű joghurttal is kilehet próbálni:)
TörlésJuditka! Elkészítettem, nagyon finom volt. Natur joghurttal csináltam, de legközelebb gyümölcsössel fogom és gyümölcsöt is fogok beletenni. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlés