,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. február 13., szerda

VÖRÖSÁFONYÁS, DIÓS - MANDULÁS KELT SZIVEK




Lágy kelt tészta, őrölt mandulával, dióval  és vörösáfonyával.  Már rég készítettem kelt tésztás péksüteményt, s mivel holnap Valentin - nap, szíveket hajtogattam a tésztából.

HOZZÁVALÓK
Tészta 
- 60 dkg liszt, fél cs. élesztő, fél dl olaj, 2 tojássárgája, 1 kk só, 4 ek porcukor, kb 2 - 3 dl langyos tej
A hozzávalókból tésztát dagasztunk és kb fél óráig meleg helyen kelesztjük. 
Töltelék
- 15 - 15 dkg darált dió és mandula, 1 dl rum, 2 db tojásfehérje, kb 5 - 6 ek porcukor ( ízlés szerint ),
vaníliás cukor, 10 dkg aszalt vörösáfonya
A darálékokat elegyítjük a cukorral, a rummal és lazán beleforgatjuk a tojások kemény habját.


A tésztát nagyjából 10 részre osztjuk, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd megszórjuk, áfonyával és a képen látható módon elkészítjük a sziveket :


A másik féle formázási módnál nem hajtjuk félbe a tésztát, hanem éles késsel hosszában végig vágjuk, úgy, hogy az utolsó 2-3 cm egyben maradjon, majd a két félbevágott tésztaszárat középre tekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és még kelni hagyjuk legalább félóráig, ezután lekenjük egy felvert tojással elkevert kevés tejjel és előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.






6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek ezek a szívek, mentettem is magamnak!
    Nagyon szépek a fotóid és szuper a recept-felhozatal is, örülök, hogy idetaláltam! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm,hogy benéztél hozzám és remélem állandó vendégem is leszel:)
      A szívekben nem fogsz csalódni, mert nagyon finomak és puhák lettek.

      Törlés
  2. Csodaszépek! És minden bizonnyal finomak is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek, nekem személy szerint a tekert formázás egy picit jobban tetszik! :)

    VálaszTörlés