,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 10., vasárnap

FEHÉRCSOKIS BANÁNRUMBA




Rém egyszerű, sütés nélküli édesség. A megbarnult banán hasznosítására kiválóan alkalmas - és hogy mitől rumba ? - hát a sok rumtól.  Került bele még olvasztott fehércsoki - mert imádom és húsvétkor talán egyike lehet a desszertes tálnak és persze a locsolkodóknak.

HOZZÁVALÓK
- 3 - 4 érett banán
- 30 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum, vagy aroma
- 1 tábla olvasztott fehércsokoládé

A forgatáshoz : 
- 10 dkg kókuszreszelék 
- pár csepp piros ételszinező



- A banánokat villával összetörjük és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. 
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Diónyi gombócokat formálunk.
- A kókuszreszeléket öntsük egy nylon tasakba, csöppentsünk rá pár csepp ételszinetőt és jól rázzuk össze.
- A golyókat forgassuk meg a reszelékbe.




3 megjegyzés:

  1. Szép, vidám színű desszert, biztosan finom! :) Nagyon szép, húsvéti hangulatú képeket készítettél! :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek a csodálatos színű golyók ellenállhatatlanok. Nálunk nem sokáig tartana.:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! És nem csak a neve miatt, hanem a gyönyörű színe is elvarázsolt! Aztán a banán-fehércsoki-keksz triumvirátus is csupa jóval kecsegtet! Hogy a mesteri fényképezésről már ne is beszéljek:))))

    VálaszTörlés