,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. március 6., szerda

PARADICSOMOS BULGURSALÁTA





 Szerintem sokaknak tetszeni fog ez a kis salátarecept. Fogyókúrás, egészséges, finom és röpke 20 perc alatt kész van. A bulgurt - tört búza - talán sokan nem is ismerik, pedig lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül mint a rizs. Különösen magas az E - vitamin tartalma, rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, B - vitamin és vas is van benne jócskán.



HOZZÁVALÓK
- 2 dl bulgur
- 3 szem nagyobb paradicsom
- 4 ek sűrített paradicsom
- egy csokornyi újhagyma
- só, bors
- olivaolaj
- citromlé




- A bulgurt felöntjük kb 3 dl forró vízzel, megsózzuk és lefedjük.
- Amíg puhul a bulgur, a paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
- A hagymaszárat felkarikázzuk, átforgatjuk a paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal, 3 - 4 ek olívaolajjal és egy fél citrom levével.
- A megfőtt bulgurt összekeverjük a paradicsompürével és a hagymás paradicsomos dresszinggel.
- Rukkolával  és citrom levével meglocsolva fogyasztjuk.








1 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandóan néz ki! Szeretjük a bulgurt minden formában, ezt is kipróbálnám!

    VálaszTörlés