,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 11., csütörtök

KUKORICALISZTES - MEDVEHAGYMÁS GALUSKA




Megint egy medvehagymás recept - kukoricalisztes galuska. Én most csak tejföllel locsoltam és snídlinggel  szórtam, de akár sajtszósszal, gombával, vagy pörkölttel kiváló ebéd ill. vacsora lehet.

HOZZÁVALÓK
- 20 dkg kukoricaliszt
- 30 dkg finomliszt
- fél csokor medvehagyma
- 1 tojás
- só
- víz


- A medvehagymát késes aprítóval összeaprítjuk.
- Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, hozzáadjuk a tojást, az aprított medvehagymát és annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy galuska tésztát kapjunk.
- Egy fazékba vizet forralunk, sózzuk és kevés olajat öntünk hozzá, majd a lobogó vízbe kiszaggatjuk a tésztát.


Juditka Konyhája

7 megjegyzés:

  1. Hogy a párom ezt hogy tudná szeretni, imádja ugyanis a galuskát! :) Ha kapok medvehagymát, el is készítem neki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mostanában nagyon rákaptam a medvehagymára,mert ugye most van a szezonja és fagyasztok is le belőle mindig egy keveset.- Jól jön majd később:)

      Törlés
  2. Szeretem az ilyen ízesített galuskákat. Jó pár ízben főztem már, "medvéset" még nem... Finom lehet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van,tényleg finom,kellemesen fokhagymás ízű, és szerintem nem is igényel sok feltétet:)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez a recept, egyrészt a medvehagyma végett, másrészt egy fél zacskó kukoricaliszt végett, amit már illene elhasználni. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés