,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 5., péntek

MEDVEHAGYMÁS KARALÁBÉFŐZELÉK , CUKKINI ROPOGÓSSAL


Ma zöldségnapunk volt, a húsvéti nagy evészet után igazán jól esett ez a könnyű ízletes főzelék, ropogós rántott cukkinivel. A zsenge karalábé íze, igazán jól harmonizált a friss medvehagyma fokhagymás zamatával.



HOZZÁVALÓK
- 3 db közepes karalábé
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- só, bors, ételízesítőpor
- 1 ek étk. keményítő

- A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát és együtt pároljuk.
- A karalábét megtisztítjuk, kockázzuk. Majd hozzáadjuk a hagymához, kissé átpirítjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Ízesítjük és puhára főzzük.
- A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük a főzeléket.
- A cukkinit felkarikázzuk, enyhén besózzuk és állni hagyjuk.
- A szokásos módon panírozzuk ( én a morzsába szórtam kevés szezámmagot is ) majd forró olajban mindkét oldalát, kisütjük.


Jó étvágyat !



3 megjegyzés:

  1. Klassz kis főzelék, ma nálam is medvehagyma került a főételbe.

    VálaszTörlés
  2. Igazán finom menüt állítottál össze, én is szívesen burkoltam volna belőle! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Finomak ezek a zöldséges ételek, mindkettőt felvettem az elkészítendők sorába! :)

    VálaszTörlés