,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 9., kedd

MEDVEHAGYMÁS LÁNGOS



Jól bevált lángostészta, medvehagymával fűszerezve,  jó sok tejföllel és sajttal fogyasztva. Kinek ne mozgatná meg az ízlelőbimbóit !

HOZZÁVALÓK 8 - 9 darabhoz

- 0 , 5  kg liszt
- fél cs élesztő
- 1  kisebb szem krumpli főzve 
- 1 csapott ek só
- 1 tk kristálycukor
- 1 dl tej 
- 1 ek tejföl
- pár levél összevágott medvehagyma
- kb 2 - 2 , 5 dl langyos víz - liszt függő
- olaj a sütéshez


- Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 
- A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és villával összetörjük.
-  Hagyjuk kihűlni, majd a medvehagyma kivételével, a többi hozzávalóval együtt a dagasztógép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és dagasztóprogramra kapcsolunk. 
- Félidőben hozzáadjuk a felaprított medvehagymát is.
- Meleg helyen a 2x - re kelesztjük. 
- Amikor megkelt, olajos kézzel kb ökölnyi darabokat szaggatunk, gömbölyítjük és lerakosgatjuk egy tálcára. 
-  Olajos kézzel, a szélénél fogva és függőlegesen tartva addig forgatjuk, amíg  tányérnagyságúra nem lesz és bő forró olajban mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek a lángosaid. A képet látva legszívesebben rögtön beleharapnék. Nagyon guszta, ahogy a medvehagyma darabkák ott csücsülnek a tésztában. Én is ilyen jó sajtosan-tejfölösen szeretem. Mennyei élvezet.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ez volt a reggeli, csak medvehagyma nélkül...:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó a recept! Isteni finom,és könnyen kezelhető!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva , örülök, hogy elkészítetted :)

      Törlés