,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. május 14., kedd

AKÁCVIRÁG, VANÍLIÁS BUNDÁBAN





Kóstold az illatot ! Ez az édes kis semmiség, igazán jól esik ebben a kissé ,, fagyos " időben. Kellemesen vaníliaízű és nagyon finom. Ahogy sült, úgy járta át az akác illata a lakást.




HOZZÁVALÓK

- 2 db tojás
- 2 ek porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 15 dkg liszt
- 1 ek lágy vaj
- 2 , 5 - 3 dl tej
- pár fürt akácvirág
- olaj a sütéshez






- A frissen szedett virágokat, áztassuk hideg vízbe, hogy az  esetleg a megbújó rovarok a víz felszínére kerüljenek.
- A tésztához keverjük simára a hozzávalókat, majd mártsuk bele a leszárított virágokat, kissé csurgassuk le.
- Felforrósított bő olajban, süssük mindkét oldalát aranybarnára.
- Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.









3 megjegyzés:

  1. Fini! Jól néz ki. Már tervbe van véve, akár a bodza!

    VálaszTörlés
  2. Ilyet nem ettem még. De biztos finom lehet ez is, mint az olaszoknál a tökvirág szintén bundában.

    VálaszTörlés