,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. augusztus 22., csütörtök

RIZSFELFÚJT, VÖRÖSBORBAN SÜLT KÖRTÉVEL





HOZZÁVALÓK : - 0, 5 l tej, 1 dl víz, 15 dkg rizs, 2 db tojás, 1 citrom reszelt héja, kb 8 ek cukor, 1 tk vaníliaaroma, csipet só, 5 dkg mazsola, 4 dl félédes vörösbor, pár szem kisebb körte, 1 / 2  ek vaníliás pudingpor

 - A vizet és a tejet összekeverjük a rizzsel és lassú tűzön megfőzzük a tejberizst.
- Amíg fő a rizs, egy tűzálló tálba helyezzük a megmosott körtéket, megszórjuk 4  ek cukorral, aláöntjük a bort és 170 fokos sütőbe megsütjük.
- Ha megfőtt a rizs, még forrón hozzáadjuk a mazsolát.
- Kihűtjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, 4 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a citromhéjat is, majd hozzákeverjük a rizshez.
- A fehérjét pici citromlével habbá verjük, és óvatosan a tejberizsbe forgatjuk.
- Vajazott szuflé formákba adagoljuk ( vagy kisebb tepsibe ) és 180 fokon szép aranysárgára sütjük.
- A körték alól leöntjük a boros lét, felforraljuk besűrítjük pudingporral, ha szükséges édesítjük.
- A rizsfelfújtat a boros szósszal és a megsült körtével tálaljuk.




2 megjegyzés:

  1. Juditka, ez nagyon ütős lett, mindenféle tekintetben. Finom, finom, finom! (igen ennyire)

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm... Ez nagyon jól hangzik! Még sosem készítettem a rizsfelfújt mellé ilyen kísérőt. Nagyszerű ötlet!

    VálaszTörlés