,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. október 3., csütörtök

HAMIS FALAFEL avagy FALAFEL LENCSÉBŐL és BULGURBÓL





 Igazán egészséges és finom ételt hozok. Melegen ajánlom mindazoknak, akik szeretik a különleges fűszerezést és a pikáns ízeket.  A lencséből és bulgurból készült fasírtkáknak még finomabb ízt kölcsönzött a hozzáadott menta.
 Friss salátával és fűszeres, joghurt öntettel fogyasztottuk.
A fűszerek és a bulgur itt megvásolható. ( de a koriandert én magam őrlöm és a szemes változatot bármelyik vegyesboltban belehet szerezni - én előszeretettel használom )

HOZZÁVALÓK
- 20 dkg lencse +  ( 1 - 2 db babérlevél ), 15 dkg bulgur, 1 közepes vöröshagyma, 2 - 3 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 csokor menta, őrölt koriander és római kömény, citrombors, só, zsemlemorzsa

- A lencsét a babérlevéllel együtt enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A bulgurt leöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, majd ha megpuhult szintén hagyjuk kihűlni.
- A lencsét villával kissé összetörjük, összekeverjük a bulgurral, hozzáadjuk az aprított mentát és a többi hozzávalóval együtt jól formálható masszát keverünk.
- Hagyjuk állni legalább félóráig.
- Addig készítsük el a joghurtos öntetet : - ízesítsük a joghurtot fokhagymával, sóval és citromborssal.
- A masszából nedves kézzel formáljunk golyókat és forró, bő olajban süssük ki.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes recept, a joghurtos öntettel igazán fincsi lehet! :) Tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Izgalmas receptnek tűnik! :)

    VálaszTörlés