,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. október 24., csütörtök

LIMONCHELLOSZIRUPOS KÓKUSZTORTA






 Hát, én még ilyen finomat nem ettem. Lágy, citromos és az egyik kedvencem. Nagyon egyszerűen és könnyen elkészíthető.
A recept megjelent a Kifőztük októberi számában is.



HOZZÁVALÓK 20 cm -es formához )
- 4 dl kókusztej vagy sima tej
- 10 dkg búzadara
- 5 evőkanál kókuszreszelék
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- csipetnyi só
SZIRUP
- 15 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 , 5 dl limonchello

- A tejben csipetnyi sóval megfőzzük a darát.
- Hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- Belekeverjük a tojásokat.
- A masszát, vajazott lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra melegített sütőben 35 - 40 perc alatt megsütjük.
- Sűrű szirupot főzünk a hozzávalókból, majd a rácsra helyezett tortát meglocsoljuk vele.




8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szép!! Látom, nagyon olaszos hangulatban vagy, én nagyon örülök, imádom én is :)

    VálaszTörlés
  2. A tortát még szeptember elején készítettem a Kifőztük magazinnak és csak most jutottam el hogy megírjam a posztot. Így jött össze.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gyönyörűséges! És szerintem ugyanilyen tortatartóm van, a nagymamámtól maradt rám... :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igencsak régi darab nekem is a tortatál, anyukámtól kaptam, mert neki van még egy .
      Nagyon erős, masszív és elegáns is.

      Törlés
  4. Csodaszép! És ez az ízkombináció! Csakis nyerő párosítás lehet! :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem is van ilyen "antik" szépségem-és nekem is a Nagymamámtól. :)))
    Az újságcikkhez gratulálok; a torta gyönyörű, minden alkotórészét imádom (limonchello-t én is szoktam készíteni)!
    Szerintem ezt fogom elkészíteni a következő szülinapra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a torta, szerintem is készítsd el mert nagyon finom, a narancsos - cointreu - s változattal is kacérkodom.

      Törlés