,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 27., szerda

~ FAHÉJ SZIRUP ~





HOZZÁVALÓK
- 3 dl víz, 30 dkg cukor, 3 - 4 fahéjrúd

- Az összes hozzávalót tegyük egy lábosba és alacsony lángon kezdjük el főzni, kevergessük addig amíg a cukor elnem olvad.
- Majd főzzük tovább kb félóráig.
- Hagyjuk kihűlni a fahéjdarabokkal együtt.
- Szűrjük le és töltsük üvegbe.
- Tároljuk hűtőben.





3 megjegyzés:

  1. Kedves Judit! Meddig állhat el ez a szirup? Szeretném elkészíteni, és esetleg ajándékba is adni. Köszönöm a választ! Noémi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Noémi
    Mivel nagy a cukortartalma, hűtőben alár 1 hónapig is eláll.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Juditka!
    A megfőtt fahéjat díszítésként benne hagyhatom az üvegben?

    VálaszTörlés