,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 7., csütörtök

MÁKOS KEKSZ





 Vigyázni vele, mert nem lehet abbahagyni. 
Gyerekjáték az elkészítése, ripp - ropp kész van, ráadásul finom is.
A délutáni kávénak tökéletes kiegészítője lehet.

HOZZÁVALÓK
- 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 5 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja

- A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Folpackba csomagolva, tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
- Formáljunk diónyi gombócokat, lapítsuk el egy kicsit, szükség szerint mintázzuk : 
 ( különböző formákkal kiszúrva, vagy csak egyszerűen egy kristálypohár talpával )
- Rakjuk sütőpapíros tepsibe és előmelegített 160 - 170 fokon addig süssük, amíg egy kis színe nem lesz.









7 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ismerős klassz recept:) Az a jó benne, hogy nagyon jól variálható adalékokkal.köszi

    VálaszTörlés
  2. Nagy mákja van annak aki ehetett belőle... ;-D Fincsi!

    VálaszTörlés
  3. De szep kis kekszecske lett :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon klassz recept. Csinosak lettek a "mákvirágok". Kipróbálós!

    VálaszTörlés
  5. Finom és mutatós kekszeket sütöttél! :) Szeretem a fotóidat, most is csodásak! :)

    VálaszTörlés
  6. Szép és fincsi kekszek! Nagyon jók lettek a mintái! :)

    VálaszTörlés