,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. november 13., szerda

TÚRÓS BUREK



  A tegnapi hagymaleves mellé készült ez a túrós finomság. Igazán nem sok macera van vele és a hozzávalók is pofon egyszerűek : de tényleg - amíg a sütő bemelegszik már össze is rakjuk és mehet sülni.
Kiadós, laktatós és finom is. Sűrű joghurttal fogyasztjuk.
Ötlet : innen


HOZZÁVALÓK
2 cs réteslap 
- 50 dkg túró
- 1 - 2 ek tejföl
- 2, 5 dl víz
- 1 / 2  tk só
- fél evőkanál vaj
- 1 / 2 tasak sütőpor
Kenéshez : - 1 - 1 ek olaj és tej keveréke

- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- A vizet a vajjal együtt forraljuk fel, majd szórjuk bele a sütőport és osszuk háromfelé.
- A túrót keverjük el a tejföllel és a sóval.
- Vajazzunk ki jól, egy kb 24 cm - es kerek formát, helyezzünk bele 3 réteslapot, úgy hogy túllógjon a formából.
- Majd ismét hármat, de már összegyűrve és locsoljuk meg a vajas - víz keverékével.
- Halmozzuk rá a túró felét.
- Ismét gyűrjünk össze 3 lapot és helyezzük a túróra, majd locsoljuk meg ismét.
- A maradék túrót kanalazzuk rá és ismét 3 összegyűrt lap következik. 
- Végül locsoljuk meg a maradék vajas - víz keverékével.
- Borítsuk be a bureket 3 réteslappal, és hajtsuk vissza a túllógó széleket.
- Kenjük meg az olaj és tej keverékével és toljuk a sütőbe kb 40 - 50 percig .





3 megjegyzés:

  1. Húh, de szép! Imádnám! :) Egy szelet maradt számomra?

    VálaszTörlés
  2. Imádom, bár jómagam még soha nem készítettem! :) Nagyon guszta nálad, egy jó kis tartalmas levessel tökéletes főfogás! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Juditka!
    Mit jelent az hogy helyezzunk bele 3 reteslapot de mar osszegyurve?
    Koszi

    VálaszTörlés