,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. december 19., csütörtök

~ HAMIS MARCIPÁN ~




Valami marcipánosra vágysz, de nincs kamrában, vagy túl drágának találod - akkor itt a megoldás.
Készítsd el házilag , ízben és állagban nagyon - de nagyon hasonlít, az eredeti marcipán masszára és könnyű vele dolgozni. Ennek a tortának a díszei már ebből készültek : http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/2013/12/narancsszirupos-kokusztorta.html


» HOZZÁVALÓK «
- 1 dl tej
- 35 dkg cukor
- 20 dkg rétesliszt
- 12, 5 dkg vaj
- 1 ek színtelen mandulaaroma
Gyúráshoz : 1 - 2 ek étk. keményítő + 1 - 2 ek átszitált porcukor

- A tejben keverjük el a cukrot, majd kis lángon gyöngyöztessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
- Kisebb adagokban szórjuk hozzá a lisztet, habverővel keverjük simára, majd főzzük pár percig sűrű, krémes állagúra.
- Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat, az aromát és teljesen hűtsük ki.
- Gyúrjuk jól át a keményítős porcukorral.
- Azonnal használhatjuk vagy, csomagoljuk folcpackba és felhasználásig tartsuk hűtőben.
 Forrás : itt


2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Porcukor vagy kristálycukor kell hozzá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A készítéshez kristálycukor, a gyúráshoz porcukor.

      Törlés