,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 5., vasárnap

~ ALMÁS PITE ~




Leheletnyi vékony tészta, vastag almás töltelékkel.
A tésztája, gyors házi ,, leveles ”  tészta, amit jó előre eltudunk készíteni és le is fagyasztható.
Készülhet sós és édes változatban a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatjuk.

» HOZZÁVALÓK «
Tészta: - 25 dkg liszt, 1 ek porcukor, 25 dkg túró, 20 dkg vaj, fél tk só, 1 ek ecet, kb 4 ek hideg víz
Töltelék : - 2 kg alma, cukor, fahéj -  ízlés szerint

- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.
- Majd megpároljuk a cukorral és a fahéjjal együtt. - Ha híg lenne, kevés kekszmorzsát adhatunk hozzá - 
- Kihűtjük.
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kétfelé vesszük.
-  Az egyik felet, nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd belesimítjuk a kizsírozott, lisztezett tepsibe.
- Megszórjuk 3 - 4 ek kekszmorzsával és egyenletesen elsimítjuk rajta a megpárolt almát.
- A tészta másik felével pedig beborítjuk.
- Megszurkáljuk villával és előmelegített, 170 fokon szép aranybarnára sütjük.






8 megjegyzés:

  1. Imádom az almás pitét! Nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, de sajnálom, hogy nem tudom kimásolni a hozzávalókat, tetszett ez a túróval készült tészta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég genya dolog receptes oldalt levédeni..
      Chrome-ban Ctrl-P és nem kell kinyomtatni, de ott már kitudod vágni a szöveget.
      De lehet pdf-be nyomtatni és onnan kivágni..

      Ennek ellenére megpróbálom ma én is megcsinálni

      Törlés
    2. Ha valaki egy kicsit is jártas a számítógépes technikában , akkor megoldja . Más böngészőkben mint pl .( explorer, vagy firefox ) lehet másolni. Én sosem nyomtatok, pedig van 2 nyomtatóm is, egyszerűen elmentem a linket és bármikor előtudom keresni, nem kell a papírokkal vesződnöm.

      Törlés
  3. Én is pont így szeretem, vékony tésztával és sok töltelékkel. A túrótól biztos finom puha lesz a tésztája. Nagyon szép lett a tiéd!

    VálaszTörlés
  4. Csodás, vékony tészta jó vastag töltelékkel! :) Nagyon szép a cukorszórós fotó! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodás a süteményed!Hány percig kell sütni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen ! én addig sütöttem, amíg szép aranybarna lett a tészta, nem mértem időt. De hamar átsül, mert elég vékony a tészta, a töltelék pedig már készre párolt.

      Törlés