,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. január 5., vasárnap

~ ALMÁS PITE ~




Leheletnyi vékony tészta, vastag almás töltelékkel.
A tésztája, gyors házi ,, leveles ”  tészta, amit jó előre eltudunk készíteni és le is fagyasztható.
Készülhet sós és édes változatban a tölteléket pedig tetszés szerint variálhatjuk.

» HOZZÁVALÓK «
Tészta: - 25 dkg liszt, 1 ek porcukor, 25 dkg túró, 20 dkg vaj, fél tk só, 1 ek ecet, kb 4 ek hideg víz
Töltelék : - 2 kg alma, cukor, fahéj -  ízlés szerint

- Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk.
- Majd megpároljuk a cukorral és a fahéjjal együtt. - Ha híg lenne, kevés kekszmorzsát adhatunk hozzá - 
- Kihűtjük.
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kétfelé vesszük.
-  Az egyik felet, nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd belesimítjuk a kizsírozott, lisztezett tepsibe.
- Megszórjuk 3 - 4 ek kekszmorzsával és egyenletesen elsimítjuk rajta a megpárolt almát.
- A tészta másik felével pedig beborítjuk.
- Megszurkáljuk villával és előmelegített, 170 fokon szép aranybarnára sütjük.






9 megjegyzés:

  1. Imádom az almás pitét! Nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Ó, de sajnálom, hogy nem tudom kimásolni a hozzávalókat, tetszett ez a túróval készült tészta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég genya dolog receptes oldalt levédeni..
      Chrome-ban Ctrl-P és nem kell kinyomtatni, de ott már kitudod vágni a szöveget.
      De lehet pdf-be nyomtatni és onnan kivágni..

      Ennek ellenére megpróbálom ma én is megcsinálni

      Törlés
    2. Ha valaki egy kicsit is jártas a számítógépes technikában , akkor megoldja . Más böngészőkben mint pl .( explorer, vagy firefox ) lehet másolni. Én sosem nyomtatok, pedig van 2 nyomtatóm is, egyszerűen elmentem a linket és bármikor előtudom keresni, nem kell a papírokkal vesződnöm.

      Törlés
    3. A fenti névtelennek írnék (remélem, a blog tulajdonosa nem bánja). Ha netán figyelmesen megnézted volna ezt a honlapot, ott van fehéren-feketén, hogy nem járul hozzá a másoláshoz, és ez szíve joga bármely szerzőnek. Lehet, hogy ez neked genya dolog, szerintem nem. Fogalmam sincs, mennyi idő egy ilyen blog, de biztosan nagy munka. Inkább örülni kell, hogy rátaláltál, és ha kommentelsz, talán meg is köszönhetnéd a recepteket, pláne, hogy használod őket. Szerintem.

      Törlés
  3. Én is pont így szeretem, vékony tésztával és sok töltelékkel. A túrótól biztos finom puha lesz a tésztája. Nagyon szép lett a tiéd!

    VálaszTörlés
  4. Csodás, vékony tészta jó vastag töltelékkel! :) Nagyon szép a cukorszórós fotó! :)

    VálaszTörlés
  5. Csodás a süteményed!Hány percig kell sütni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen ! én addig sütöttem, amíg szép aranybarna lett a tészta, nem mértem időt. De hamar átsül, mert elég vékony a tészta, a töltelék pedig már készre párolt.

      Törlés