,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 2., vasárnap

~ BABOS , CITROMOS HÚSGOLYÓK ~





 Na, ez aztán igen finom és könnyed ebéd vagy vacsora lehet. De a saláta is, akár önmagában igen laktatós és ízletes. Ha nincs otthon elég hús, egészítsd ki valamilyen zöldséggel - nálam most a babé volt a főszerep -
reszelj hozzá citromhéjat, szórj bele még egy kis őrölt koriandert és már is kész, a kicsit keleties ízvilágú étel.
A koriander citrusos íze, egészen más szintre emeli az ételt - én előszeretettel használom, próbáljátok ki és biztos vagyok benne, hogy méltó helyet foglal majd el, konyhai fűszeres polcon.

» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg darált csirke vagy pulykahús
- 1 vörös babkonzerv ( kb 25 dkg )
- 1 tejben ázott zsömle
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors, őrölt koriander
- petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
Saláta : - salátamix, pár szem koktélparadicsom, 1 citrom leve, só, olívaolaj, kétszersült

- A babot villával törjük át, adjuk hozzá a húst, a kinyomkodott zsömlét, és az aprított hagymát.
- Keverjük hozzá a tojást a fűszereket, a citromhéjat és a felaprított petrezselymet.
- Keverjük egyneművé és szórjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- Tegyük hűtőbe kb 1 órára.
- Nedves kézzel formáljunk golyókat, forgassuk zsemlemorzsába és bő, forró olajban süssük ki.
- Kínáljuk salátával - amihez tördeljük kisebb darabokra a kétszersültet, forgassuk össze a salátával és enyhén sózzuk meg.
- Locsoljuk meg bőven olívaolajjal, vágjuk bele a paradicsomot és facsarjunk rá citromlevet.




2 megjegyzés:

  1. Tetszik! :) A húsgolyó és a saláta is, együtt is nagyon fincsi lehet, de akár külön-külön is szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez aztán tényleg finom és könnyed fogás lehet! Tetszik! :)

    VálaszTörlés