,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. február 3., hétfő

~ SÜLT KARFIOL KRÉMLEVES ~





 A karfiolt sokan nem szeretik, talán a jellegzetes íze és illata miatt, pedig nagyon sokoldalúan ellehet készíteni. Ráadásul magas a C - vitamin tartalma és ásványi sókban is igen gazdag.
Ha azonban a karfiolt elősütjük és úgy készítjük el, sokkal finomabb és selymesebb ízt kapunk.
A finom krémlevest, friss olivás, szezámos stanglival fogyasztottuk.

 » HOZZÁVALÓK «
- egy kis fej karfiol
- egy kisebb szem burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1, 5  dl tejszín
- 1 - 1 , 5 l víz.
- 1 zöldségleves kocka
- só, bors
- vaj

- A karfiolt szedjük rózsáira, a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat negyedeljük el.
- Tegyük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg olajjal és sózzuk meg.
- Előmelegített 200 °C - on süssük meg. ( kb 30 - 35 perc )
- Egy fazékban hevítsünk vajat és fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát.
- Dobjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és pirítsuk át.
- Öntsük fel a zöldséglével, főzzük puhára majd tegyük bele a sült karfiolt és főzzük pár percig.
- Botmixerrel pürésítsük.
- Végül öntsük bele a tejszínt, ízesítsük és forraljuk jó össze.
- Tálaláskor, szórjuk meg a levest, apróra vágott friss petrezselyemmel.





3 megjegyzés:

  1. Imádom a karfiolt! Biztos finom lehet krémlevesként is! :)

    VálaszTörlés
  2. Zöldségek esetén a sütés tényleg jobban kihozza az ízeket. Imádom a karfiolt, jól esne most egy tányérkával.

    VálaszTörlés
  3. Különleges, finom lehet! :) Férjem imádja a karfiolt, ez a leves is biztosan nagyon bejönne neki! :)

    VálaszTörlés