,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 11., kedd

~ KELT PALACSINTA ~




 Egy ismerősömtől kaptam ezt a palacsinta receptet, ami meglepően könnyed, puha tésztájú és igen laktatós is. Tulajdonképpen olyan illat járta be a konyhát, mintha fánkot sütöttem volna, mert szerintem ahhoz hasonlít.
Köszi a receptet Zsuzsika :)

» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg liszt
- 12 , 5 g  élesztő
- 3 ek olaj
- 3, 5 dl tej
- 2 db tojás
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só

- Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk.
- A többi tejet csomómentesre keverjük a liszttel a tojások sárgájával és az olajjal, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt is.
- Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük és lazán összeforgatjuk a megkelt tésztával. ( galuskatészta állagot kapunk )
-   Pici olajat forrósítunk egy serpenyőben, majd merőkanállal teszünk a közepére, kicsit eligazgatjuk és mindkét oldalát pár pillanatig sütjük.
- Porcukorral megszórva és lekvárral kínáljuk.









6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Nem írtad el véletlenül az élesztőt? Kicsit soknak találom a 12,5 dkg. 25 dkg. liszthez?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva! - javítottam

    VálaszTörlés
  3. Fincsi lehet, nagyon jól néz ki! Szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  4. Csodás a blogod, gyönyörűek a fotók és remek a recept felhozatal:)
    Már többet is kipróbáltam és nagyon tetszett a családomnak.
    További sok sikert kívánok !

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Bocsi, most vettem észre, hogy kihagytam egy sort, és duplájára kell....:)

    VálaszTörlés