,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 12., szerda

~ CSOTROS KALÁCS ~




» HOZZÁVALÓK « 
- 50 dkg liszt
- 2, 5 dkg friss élesztő
- 2 tojás sárgája
- 2 ek porcukor
- diónyi olvasztott vaj
- kb 2 - 3 dl tej
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj a kenéshez
- méz a csurgatáshoz
- őrölt dió a szóráshoz

- A szokásos módon bedagasztjuk a tészta hozzávalóit, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, a tészta, 2 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 4 - 5 cm - es csíkokra felvágjuk.
- A csíkok mindkét oldalát bőségesen megkenjük olvasztott vajjal, mindkét végénél fogva megcsavarjuk, az első csíkot feltekerjük csigaalakra és egy 24 cm - es vajjal kikent forma közepébe rakjuk.
- A többi csavart csíkokat pedig a középső köré illesztgetjük, amíg kitölti a formát.
- Hagyjuk pihenni még kb 20 - 30 percig .
- Előmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.
- Ha megsült, még forrón megcsurgatjuk mézzel és megszórjuk dióval.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós! :) Helyes ez a formázás, nagyon guszta lett a végeredmény! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, olyan, mint egy óriás csiga! :)

    VálaszTörlés