,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 15., szombat

~ TAVASZI PULYKARAGU , METÉLTTEL ~



 

Knorr ajánlásával. 
Az alapporokat nemcsak a tasakon feltüntetett receptekhez használhatjuk, hanem másfajta jellegű ételekhez is, amint ez a recept is bizonyít.
A végeredmény pedig, finom, zöldségekkel tarkított ragu, amit én, olasz lasagnette tésztával tálaltam.

» HOZZÁVALÓK « 
- fél kg pulykamellfilé
- 1 nagyobb répa
- 2- 3 szál újhagyma
- 15 dkg  zsenge zöldborsó ( fagyasztott )
- 1 cs Knorr milánói alappor
- 50 dkg Brilla lasagnette vagy szélesmetélt
- 5 dkg vaj

- Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk vajat, majd süssük fehéredésig a csíkokra vágott húst.
- A répát és a zöldhagymát metéljük vékony csíkokra, tegyük  a húshoz, majd jól pirítsuk át.
- Ha a fagyasztott borsót használunk azt főzzük elő, majd adjuk szintén a raguhoz.
- Szórjuk rá az alapport, öntsük fel kb 4 dl vízzel és főzzük készre.
- Tálaljuk a kifőtt tésztával és szórjuk meg reszelt sajttal.





2 megjegyzés: