,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 15., szombat

~ KOSSUTH KIFLI ~




Nemzetiszín kokárdával
Ünnepelünk e napon.
Itt díszlik a szívem felett, 
Büszke vagyok rá nagyon.

Rég volt. A fiatalok
szabadságot akartak,
Jobb életet mindenkinek . . .
Énekeltek, szavaltak.

Szabadságharc lett belőle, 
Odaveszett a sok élet . . .
A hősökre emlékezünk.
Nekik zengjen az ének.

Szepsi Eleonóra :  Márc. 15.

» HOZZÁVALÓK «
- 4 tojás
- 18 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 citrom 
- 1 tk sütőpor
- csipetnyi só
- mandula / dió a szóráshoz









- A sütőt előmelegítjük, 180°C - ra, a tepsit  ( 20  x 30 ) vajazzuk és  lisztezzük ki.
- A tojássárgákat kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is hozzáadva tovább habosítjuk.
- Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a citrom reszelt héját és levét.
- A fehérjéket csipet sóval habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
- A masszát simítsuk a tepsibe, szórjuk meg szeletelt mandulával vagy őrölt dióval és süssük, kb 25 - 30 percig.
- Borítsuk rácsra, hűtsük ki, majd 6 cm - es  pogácsaszaggatóval szúrjunk kifliket.
- Porcukorral megszórva kínáljuk.




3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépségesek és igazán nemzetiek. Jövőre ki is néztem ezt a kiflit a Jókai tortával... :)

    VálaszTörlés