,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 2., vasárnap

~ RICOTTÁS - SPENÓTOS PITE ~








Nagyon egyszerű dolgom volt ezzel a pitével, mert a leveles tésztát frissen és kerekre nyújtva vettem, itt olaszo.- ban. 
A ricottát imádom, a spenót pedig a mély zöld színével az egészséget sugallja. 
Ízesítésként csak fokhagyma, só és bors került  a pitébe, a végeredmény pedig egy leheletvékony tészta egészséges, ízletes feltéttel.

» HOZZÁVALÓK «
-  leveles tészta
- 25 dkg ricotta
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- kb 20 - 30 dkg friss spenót
- só, bors
- scamorza sajt  ( elhagyható )

-  A spenót szárait eltávolítjuk, a leveleket lobogó vízben dobjuk és kb 1 percig percig forraljuk, majd hideg vízbe szedjük.
- Alaposan kinyomkodjuk, egy gombócot formálunk belőle amit felaprítunk.
- A ricottát kikeverjük a spenóttal, hozzáreszeljük a fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
- A keveréket a tésztára kanalazzuk úgy, hogy a szélét  5 - 6 cm - re üresen hagyjuk, amit visszahajtunk és rusztikusan összecsipkodunk. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 °C - on aranybarnára sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Fincsi lehet, kipróbálós recept :)

    VálaszTörlés
  2. Fantasztikusan finom lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Csudaszép!!! :) Én pont spenótos nokedlit szaggattam a holnapi böjtre.

    VálaszTörlés
  4. Ezt is ki kell próbálni, csak úgy tudjuk meg mennyire finom

    VálaszTörlés