,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. március 22., szombat

~ SONKÁS KOSÁRKÁK ~




  Igaz odébb van még húsvét, de lassacskán elkezdhetünk tervezni, mi is kerüljön az ünnepi asztalra.
Mutatós kis kosárkákákat hozok a húsvéti kínálótálra, persze a sonka és a tojás nem hiányozhat belőle. Némelyik közepére nyomjunk tormakrémet, mert hát nem mindenki szereti és kínáljuk valamilyen pikáns, majonézes salátával  - amit  hamarosan hozok - 


~ HOZZÁVALÓK ~ ( kb 20 db - hoz )
Tészta : - 35 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 ek tejföl, 1 tk só, hideg víz
Töltelék : - 2 tojás, 15 dkg sonka, 1 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 1 cs aprított petrezselyem

- A tésztához, a hozzávalókat annyi hideg vízzel összegyúrjuk, hogy jól formálható tésztát kapjunk.
-  A tésztából, kb 25 g - os golyókat formázunk, kezünkkel kör alakúra lapítjuk és kibéleljük a kosárka formákat.
- A töltelékhez, felkockázzuk a sonkát és összekeverjük a többi hozzávalókkal.
- A masszával megtöltjük a kosárkákat és előmelegített 180°C - os sütőbe szép pirosra sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Imádom a fotóid hangulatát, olyan jó lenne leülni ehhez az asztalhoz és falatozni a kosarakból... :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek ezek a kosárkák, nem is kellett kikenni a formákat?
    Milyen anyagból van, teflonos?
    Marika

    VálaszTörlés
  3. Marika !
    Nem vajaztam, mert a tészta elég vajat tartalmaz.
    A kosárkákat anyukám adta, neki már megvannak vagy 20 éve, nem teflonos, az az igazi,erős fém kosárka, ilyet nem láttam sehol mostanság.

    VálaszTörlés