,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. április 5., szombat

~ „ ELEFÁNTKÖNNYCSEPP ” KEKSZ ~








Húsvétra ajánlom, finom, mutatós keksz - és pofon egyszerű elkészíteni.

» HOZZÁVALÓK «
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 / 2 cs sütőpor
- 1 ek kakaópor
- csipet só
- kevés víz
Töltelék : 
- 2 tojásfehérje, csipet só, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 ek étk. keményítő

- A tésztához, összegyúrjuk a kakaópor kivételével a hozzávalókat, majd a tészta 2 / 3 - ad részéhez hozzágyúrjuk a kakaóport is.
- Mindkét tésztagombócot tegyük hűtőbe legalább félórára.
- Készítsük el a tölteléket : a fehérjét gőz felett verjük habbá a cukorral és a sóval, majd forgassuk hozzá a keményítős kókuszreszeléket.
- A kakaós tésztát, lisztes felületen nyújtsuk kb 45 x 25 cm -es nagyságúra és kenjük rá a kókuszos masszát.
- A sárga tésztából sodorjunk ugyanolyan hosszúságú rudat, majd a kakaós tészta szélére téve, tekerjük fel az egészet.
- A tekercset csomagoljuk folpacka és tegyük mélyhűtőbe, kb félórára.
- Ujjnyi széles szeletekre vágva, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 °C - os sütőbe süssük, kb 25 percig.












5 megjegyzés:

  1. Valóban mutatós süti és biztos vagyok benne, hogy fincsi is :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta kis kekszek, finomak és mutatósak! :)

    VálaszTörlés
  3. Az elefántkönnycsepp sütit nagyon szeretem, de kekszben még izgalmasabb lehet. Szuper recept!

    VálaszTörlés