,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. április 11., péntek

~ HÚSVÉTI TÖLTÖTT KAGYLÓ ~



 Készítsétek el a locsolóknak ezt a finom töltött kagylót, egyszerű és mindamellett mutatós is. 
A tésztát óvatosan kavarjuk főzés közben és érdemesebb többet bedobni a vízbe, mert nekem 3 - 4 elszakadt, pedig betartottam a főzési időt és nem szabad túlfőzni, mert a tészta még dagad a tölteléktől is.
 Épp az előbbi posztban írtam, hogy egy kicsit szegényesebb lesz a fotózás, mármint kellékek hiányában és láss csodát, a tengerparton sétálva találtuk ezt a zöldes deszkát, valami halászbódé darabja  lehetett - hát ilyet otthagyni ! Szerintem aki látott, el sem tudta képzelni, hogy minek is cipeljük ezt a kopott, összetákolt fadarabot - de nekem most ez, egy igazi „ kincs ” . 

~ HOZZÁVALÓK ~
- 1 nagyobb alma
- 15 dkg sonka
- 10 dkg füstölt sajt
- 3 db főtt tojás
- 3 ek majonéz, 2 ek tejföl, 1 ek ecetes torma
- só, bors - ízlés szerint
- óriáskagyló tészta - kb 25 db
-  vegyes zöldsaláta
-  2- 3 ek olivaolaj

- A tésztát főzzük ki enyhén sós, BŐ vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
- Az almának távolitsuk el a magházát és vágjuk kisebb kockára.
- A sonkát, sajtot és a főtt tojást is szintén kockázzuk fel.
- Keverjük össze a tejfölt a majonézt és a tormát, ízesítsük és forgassuk össze a kockázott hozzávalókkal.
- Töltsük meg a kagylókat és tálaljuk olívaolajjal meglocsolt salátaágyon.







3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, igazán mutatós, bár nekem ki kéne hagyni az almát, mert a férjem allergiás rá nyeresen :(

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Eddig csak melegen készítettem töltve, besamell mártásban sütve,de így is kipróbálós :)

    VálaszTörlés
  3. En Husvet hetfon ezt keszitem ebedre-az uram is jovahagyta :)

    VálaszTörlés