,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. május 30., péntek

~ CSOKIS - KRÉMSAJTOS CSERESZNYÉS BROWNIE ~






  Meghoztam hétvégi süteményt, ami szintén egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Elképesztően finom a krémsajtos rétegtől, na és persze a cseresznyétől, szinte olvad az ember szájában. A leírt mennyiségből nekem, 12 db, 6 x 6 - os kocka sikeredett, díszítésként pedig, a tetejét csokiforgáccsal szórtam meg. 
Mindenképp ajánlom, hiszen elronthatatlan és kevés hozzávalóból nagyszerű süteményt varázsolhatunk, könnyen és olcsón.
Meggyel vagy akár eperrel is kipróbálható.


» HOZZÁVALÓK «
Csokis rész : - 3 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, 
Krémsajtos rész : - 2 tojás, 5 dkg cukor, 25 dkg mascarpone, 1 ek liszt
- 25 - 30 dkg magozott cseresznye + 1 ek étk keményítő

- Béleljünk ki egy 20 x 30 cm - es tepsit sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 °C - ra.
- A cseresznyét magozzuk ki és forgassuk össze a keményítővel.
- A csokis részhez, vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét a vajjal együtt.
- A tojást keverjük habosra a cukorral, szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük bele a csokis vajat.
- A krémsajtos részhez, keverjük habosra a tojást a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a mascarponéval.
-  Öntsük a csokis masszát a tepsibe, kanalazzuk rá mascarponés részt és villával kavarjuk márványosra.
- Oszlassuk el a tetején a cseresznyét, kissé a tésztába nyomkodva és toljuk a sütőbe.
- Süssük kb 30 percig.
- Hagyjuk a tepsibe kihűlni ezután szépen szeletelhető.





3 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet, amint lehet, kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha lemaradsz a cseresznyeszezonról, akkor még mindig ott a meggy - azzal is nagyon finom:)

      Törlés
  2. Alig várom, hogy rendesen mosolyogjon a cseresznye a fán, ezzel a finomsággal nyitom majd a szezont, ígérem! :))

    VálaszTörlés