,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. május 22., csütörtök

~ TEJSZÍNES TÖKFŐZELÉK , RÁNTOTT KARFIOLLAL ~



Lehet, hogy sokan furcsának találják ezt a párosítást, de szerintem nagyon is passzol egymáshoz a két zöldségféle.
Mivel már lehet friss spárgatököt kapni, érdemes abból készíteni a főzeléket, jó sok, friss kaporral.

» HOZZÁVALÓK «
- kb 1 - 1, 5 kg - os spárgatök
- 1 ek vaj
- 2 ek étk keményítő
- 1 kispoharas tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- só, ételízesítő
- 1 csokor kapor
- ecet - ízlés szerint

- A tököt pucoljuk meg, gyaluljuk le és enyhén sós vízben főzzük puhára az aprított kaporral együtt. 
- Ízesítsük delikát vagy vegeta porral.
- Keverjük csomómentesre a keményítőt a tejföllel és a tejszínnel, majd sűrítsük vele a főzeléket.
- Rottyantsuk össze, majd keverjünk hozzá egy ek vajat, végül ecettel ízesítsük.








2 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet, mert nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem semmi gondom ezzel a párosítással, el tudom együtt képzelni, hiszen mindkettőt nagyon szeretem külön-külön is! :)

    VálaszTörlés