,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 13., péntek

~DIÓS - TÚRÓS POGÁCSA ~





Kicsit eltérő ízvilág a hagyományos pogácsákkal ellentétben. A pirított dió és a fokhagyma különlegessé teszi ezt a túrós, omlós rágcsálnivalót és kiváló kisérője lehet, akár egy finom házi pálinkának is. Ráadásul, még ezt a színpompás diót is elrágcsálhatjuk mellé.
Az elkészítése roppant egyszerű és gyors, szinte nem lehet belőle eleget készíteni.

» HOZZÁVALÓK «
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 5 dkg dió
- 18 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 /2 ek só
- őrölt bors - ízlés szerint
- 1 tojás - a kenéshez
- durvára vágott dió - a szóráshoz

- A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt daráljuk le.
- A lisztet vegyítsük össze a dióval, morzsoljuk össze a vajjal és a túróval, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük, majd a tojás hozzáadásával gyúrjunk egynemű tésztát.
- Csomagoljuk folpackba és tegyük kb 1 órára a hűtőbe.
-  Lisztes felületen, nyújtsuk ki a tésztát kb 1, 5 cm - es vastagságra és 3 cm - kiszúróval szaggassunk pogácsákat.
- Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét kenjük le felvert tojással és szórjuk meg durvára vágott dióval .
- Előmelegített 180 °C - on süssük szép pirosra.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Judit! Nagyon jól néz ki ez a pogácsa, ki fogom próbálni. Kb. mennyi ideig kell sütni? Dóri :-)

    VálaszTörlés