,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 11., szerda

~ BÖGRÉS GYÜMÖLCSÖS KOCKA ~





 Ehhez a süteményhez nincs szükség mérlegre, hiszen egy pohár a mérce és akár dobálós - gyümölcsös sütinek is nevezhetnénk, mert pár perc alatt össze lehet ,, dobálni ”, keverni és sütni. Hihetetlen puha és könnyed, piskótaszerű tésztát kapunk, nagyon jól lehet szeletelni, nem morzsálódik és bármilyen idénygyümölccsel, akár kombinálva is készíthetjük.
A cukorréteggel a tetején és a szaftos gyümölccsel, nagyon finom süteményt kapunk.
Próbáljátok ki, akár meggyel, barackkal, áfonyával, szederrel és még sorolhatnám .


 » HOZZÁVALÓK «
a bögre 2 , 5 dl -es 
- 1 , 5 bögre cukor
- 2 db tojás
- 3 bögre liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 / 2 bögre étolaj
- 1 , 5 bögre tej
- gyümölcs ( nálam eper és cseresznye ) - kb fél kg 
Tetejére : - 3 ek olvasztott vaj, gyümölcscukor

- A sütőt melegítsük elő 190 °C - ra, egy tepsi ( kb 35 x 25 cm ) aljába vágjunk sütőpapírt.
- Keverjük habosra a tojást a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- Végül keverjük simára a tejjel.
- A tetejét rakjuk ki magozott cseresznyével és félbevágott eperszemekkel, majd süssük kb 25 - 30 percig. ( tűpróba ) 
- Ha megsült, még melegen kenjük le a tetejét olvasztott vajjal, majd  addig szórjuk rá a cukrot, amíg a szemek már egészben maradnak, mert az első rétegek elolvadnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése