,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 10., kedd

~ MEDITERRÁN SZÁRNYASMÁJ ~




A hagymás, sült májat feldobhatjuk egy kis mediterrán ízvilággal. Az olivabogyó és a bazsalikom, igazán pikánssá teszi ezt az egyszerű ételt.
Köretként pedig, fűszervajas ropogós újburgonya készült mellé.


» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirkemáj
- 1 lilahagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- só, bors, 
- petrezselyem, bazsalikom
- olaj, 1 ek vaj

- Egy nagyobb serpenyőben hevítsük olajat és dinszteljük meg rajta a felkarikázott lilahagymát.
- Adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt  májat, az újhagymát és pirítsuk meg.
- Ízesítsük, majd dobjuk a májhoz a kétfelé vágott paradicsomot, az olívabogyót és a vajat.
- Főzzük még pár percig, majd szórjuk meg petrezselyemzölddel  és bazsalikomlevéllel.

Köret : - 1 kg apró újkrumpli, olívaolaj, 2 ek fűszervaj 
- A krumplit áztassuk hideg vízbe ( így jobban lejön a héja )  és kapargassuk le a héját.
- Vágjuk kétfelé és sós vízbe főzzük úgy, 10 percig.
- Egy serpenyőbe hevítsünk olívaolajat, szórjuk bele a lecsöpögtetett krumplit és süssük ropogósra. 
- Sózzuk, majd forgassuk össze a fűszervajjal. 



1 megjegyzés: