,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. június 7., szombat

~ EPRES - ZABPELYHES MORZSASÜTI ~





 Nagyon gyorsan elkészíthető epres finomság :  ropogós morzsa alatt, puha édes gyümölcs. Ideális az ilyen nyári napokra - és nemcsak eperrel, hanem más szezonális gyümölccsel is kiváló kanalazni való desszert.


» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg eper
- 2 - 3 ek barnacukor
- 1 narancs reszelt héja
Morzsa : - 10 dkg liszt, 10 dkg zabpehely, 4 ek barnacukor, csipet só, 10 dkg vaj

- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra.
- Egy hőalló tál aljába terítsük szét a feldarabolt epret, szórjuk meg cukorral és reszeljük rá a narancs héját.
- Tegyük tálba a morzsa hozzávalóit és az ujjbegyünkkel dolgozzuk morzsás állagúra.
- Szórjuk a keveréket az eperre és süssük addig, amíg színt kap a morzsa. ( kb 35 - 40 perc ).




3 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept, a fotók pedig csodaszépek lettek!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm:) - azaz igazság, hogy sosem vagyok elégedett a fotóimmal

    VálaszTörlés