,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 19., szombat

~ GOMBÁS - CSICSERIBORSÓS RAGU , SÁRGABARACKOS KUSZKUSSZAL ~

Print Friendly and PDF





 Ismét kánikula, sőt hőségriadó és a sok folyadék ivása mellett, azért enni is kell valamit.
Nos, erre a könnyed gombás ragura esett a választásom, nem kell sokáig a tűzhely mellett állni az elkészítésénél, a fűszerektől pikáns, a csicseriborsótól pedig laktató étek - a köret pedig pillanatok alatt elkészül.

» HOZZÁVALÓK »
Ragu :
- fél kg csiperke gomba
- 1 konzerv csicseriborsó 
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- őrölt fahéj - és kömény - ízlés szerint
- só, bors
Köret :
- 20 dkg kuszkusz
- 2, 5 dl forró víz
- 1 leveskocka
- petrezselyemzöld
- 5 dkg aszalt sárgabarack

- A felkockázott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, szórjuk hozzá a fahéjat és a köményt, pirítsuk át, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát. 
- Ha a gomba elfőtte a levét adjuk hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót és főzzük még pár percig, közben ízesítsük sóval, borssal.
- A körethez, a  kuszkuszt keverjük össze az apróra darabolt sárgabarackkal, a leveskockát oldjuk fel a forró vízben és öntsük kuszkuszra. Fedjük le és kb 10 perc múlva kész is, majd keverjük hozzá az aprított petrezselymet és tálaljuk a raguval.


1 megjegyzés: