,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 3., csütörtök

~ MORZSÁS, MEGGYES - MANDULÁS MUFFIN ~

Print Friendly and PDF





 Már az idejét sem tudom, hogy mikor vettem elő a muffinsütő formámat, pedig a muffin jó, gyorsan el is készül és annál gyorsabban el is fogy. 
 Puha piskóta és a ropogós - mandulás réteg közt megbújó meggyszemek nemcsak látványra, hanem ízre is nagyon guszták, főleg ha még egy kis vaníliasodót is kínálunk mellé. Meggy helyett más gyümölccsel is készülhet és a tészta is lehet, akár kakaós is. Próbáljátok ki  többféle változatban . Az ötlet adott, már csak a fantázián múlik a sütemény ízvilága.


   » HOZZÁVALÓK « 
 (12 db normál muffinformához )
Alaptészta : - 3 tojás, 7 dkg cukor, 7 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 2 dkg étk keményítő, csipet só
Morzsa : - 7 dkg liszt, 7 dkg őrölt mandula, 5 dkg barnacukor, 7 dkg hideg vaj, 1 citrom reszelt héja, csipet só
- kb 48 - 60  magozott meggyszem

- A morzsához, egy tálban vegyítsük össze a vaj kivételével a hozzávalókat, majd hozzáadva a hideg vajat, morzsoljuk az egészet össze. Tegyük hűtőbe a falhasználásig.
- A muffinforma mélyedésébe vágjunk sütőpapírt ( ha szilikonos akkor nem kell ) az oldalát  vajazzuk és lisztezzük ki.
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra.
- A tésztához, keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat és habosítsuk jól ki, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- A masszát oszlassuk el egyenletesen a formákba, rakjunk mindegyikre  4 - 5 szem meggyet és szórjuk meg a morzsával.
- Toljuk a sütőbe és süssük addig, amíg a morzsa szép aranysárga nem lesz.
- Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk mellé vaníliasodót.


2 megjegyzés: