,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 30., szerda

~ OSZTRÁK SAJTOS NOKEDLI / KÄSESPÄTZLE ~

Print Friendly and PDF




 Az osztrák hütték ( alpes síházak  ) kedvelt, laktató étele ez a sajtos nokedli. 
A tésztájához sört vagy szódát is szoktak  keverni  hiszen a szénsavtól levegősebb lesz a galuska. Hogy egy kicsit szaftosabb legyen tejszínnel is gazdagíthatjuk, feltétként pedig sült hagymával vagy baconnal, esetleg mindkettővel fogyaszthatjuk. Én így készítettem : 

» HOZZÁVALÓK «
Nokedli : - 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl szódavíz, 1 dl tej, só
A hozzávalókat keverjük csomómentesre és enyhén sós, lobogó vízbe szaggassuk ki a galuskákat.

Továbbá : - 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg karakteresebb ízű sajt ( ementáli ), 1 ek vaj, 
só, bors, petrezselyem, szerecsendió, sült hagyma vagy bacon

- A bacont süssük zsírjára, majd szűrőkanállal szedjük ki a szalonnát, a visszamaradt zsiradékhoz pedig dobjuk hozzá a vajat és dinszteljük meg rajta a felkockázott hagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük, forraljuk fel, szórjuk bele a sajtot és keverjük hozzá a nokedlit.
- Tálaláskor szórjuk meg sült baconnal vagy hagymával.


1 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! :) Egyszerűsége ellenére nagyon finom lehet, el is fogom készíteni! :)

    VálaszTörlés