,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. július 1., kedd

~ KÖRTÉS - RIZSES RÉTES ~

Print Friendly and PDF





» HOZZÁVALÓK «
- 5 dl tej
- 15 dkg kerek szemű rizs
- 5 kanál cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 3 - 4 db érett körte
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 3 dkg vaj
- 1 cs réteslap ( 8 db )
Kenéshez : - 2 ek étolaj, 3 ek tejföl

- A tejet forraljuk fel a cukrokkal, sóval és a vajjal, szórjuk bele a rizst és kis lángon főzzük puhára.
- Ha megfőtt, keverjük el benne a kockára vágott körtét, a citromhéjat és hagyjuk kihűlni.
- A réteslapokat osszuk kétfelé ( így 2 rúd lesz ) és kenjük meg a lapokat a tejföl és az olaj keverékével, a negyedik lapon oszlassuk el a tölteléket úgy, hogy a végén hagyjunk kb 5 cm - es üres részt, majd óvatosan tekerjük fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, hajtással lefelé.
- Így járjunk el a megmaradt lapokkal is.
- A rudak tetejét kenjük le a megmaradt tejfölös keverékkel és előmelegített 190 °C - on süssük szép aranysárgára.
- Amikor langyosra hűlt, szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel.



2 megjegyzés:

  1. Még sosem ettem rizses rétest, de nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most készítettem először,nagyon ízlett a családnak, könnyed és tényleg nagyon finom.

      Törlés