,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. augusztus 29., péntek

~ SZILVÁS COBBLER ~

Print Friendly and PDF




Pofon egyszerű desszert és a végtelenségig variálható a gyümölcsös része. A tészta pedig szinte mindig ugyanaz - könnyed  és tejszínes. A tészta eléggé lágy, így kanál segítségével csak rá kell halmozni a gyümölcsre és már mehet is be a sütőbe.


» HOZZÁVALÓK «
- fél kg magozott szilva, 2 ek barnacukor + 1 ek fahéj
Tésztához : - 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg barnacukor, 1/ 2 tasak sütőpor, 1 tojás, 2 dl tejszín, 2 ek szeletelt mandula, csipetnyi só
Teteje : - 2 ek barnacukor

- Daraboljuk fel a szilvát, tegyük sütőtálba ( nálam 23 cm - es ) és szórjuk meg a cukor és a fahéj keverékével.
- A tésztához vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a vajjal, öntsük hozzá a tejszínnel elkevert tojást és  keverjük össze.
- A tésztát, egy kanál segítségével halmozzuk a szilvára, szórjuk meg cukorral és toljuk a 170 °C - os előmelegített sütőbe.
- kb 35 - 40  perc alatt süssük készre.







1 megjegyzés:

  1. Tetszetős recept és nagyon fincsi lehet a végeredmény! Csodaszép képeket készítettél ismételten! :)

    VálaszTörlés