,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 2., csütörtök

~ BROKKOLIS RIZSFASÍRT ~




A megmaradt főtt rizst, kiválóan hasznosíthatjuk pl. ehhez a brokkolis fasírozotthoz. Szeretem a húsból készítettet, de szívesen részesítem előnyben a zöldséggel készülteket is.
A köretként vajon sült burgonya került mellé, de salátával, snídlinges joghurttal /  tejföllel, vagy akár valamilyen főzelékkel is fogyaszthatjuk.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 15 - 20 dkg rizs
- 1 brokkoli
- 1 tojás
- 1 közepes vöröshagyma
- 3- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, ételízesítőpor
- őrölt koriander
- petrezselyem
- kb 3 ek morzsa

- A rizst megpároljuk, a brokkolit puhára főzzük, majd villával összetörve összekeverjük a rizzsel.
- Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, szájízünk szerint ízesítjük, majd a zsemlemorzsa hozzáadásával egynemű masszává keverjük.
- Gombócokat formálunk, megforgatjuk morzsában és a mélyhűtőbe tesszük legalább félórára.
- Bő, forró olajban ropogósra sütjük.


1 megjegyzés: