,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. november 4., kedd

~ TÚRÓS SZIVAR ~





Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 40 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 1 / 2 tasak sütőpor, 2 db tojássárgája, 2 ek tejföl , csipetnyi só
Töltelék: 
- 25 dkg túró 
- 15 dkg főtt burgonya
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez : - 8 dkg olvasztott vaj

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva fél óráig hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez, a burgonyát burgonyanyomón áttörjük, a túrót villával összetörjük és kikeverjük  a többi hozzávalóval.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm - es vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük  olvasztott vajjal és 10 x 10 cm - es négyzeteket szabunk belőle. A négyzetek egyik oldalára teszünk egy - egy csíkot a túróból, majd feltekerjük mint a bejglit. A tekercseket sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk úgy, hogy alul legyen a tésztavég.
  4. Előmelegített 180 °C - on kb 20 perc alatt megsütjük.
  5. Porcukorral megszórva kínáljuk.

3 megjegyzés: