,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 3., szerda

~ GESZTENYÉS KALÁCSROLÓ ~





 Szeretem ilyen roló formájúra készíteni a tésztákat, hiszen nem kell bajlódni a szeleteléssel és egy - egy darab igazán kiadós falat. Most gesztenyéset készítettem, de mákkal, dióval, túróval is nagyon finom.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK« kb 16 db - hoz
Tészta :
- 40 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 dkg friss élesztő, 18 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi só, langyos tej
Töltelék : - 50 dkg gesztenyemassza, 2 - 3 ek porcukor, 1 tojássárgája, 10 dkg mazsola, 5 ek rum, vagy aroma
- 1 tojássárgája + pici tej a kenéshez

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben futtassuk fel. Szitáljuk össze a lisztet a cukorral és a sóval, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt a tojássárgáját és gyúrjuk össze a és annyi langyos tejjel,  hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
  2. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe 1 órára.
  3. A töltelékhez áztassuk be a a mazsolát a rumba. Keverjük habosra a cukrot a tojássárgájával, adjuk hozzá a gesztenyemasszát és a rumos mazsolát, majd keverjük krémesre. 
  4. A tésztát két részletben nyújtsuk ki kb fél cm - es vastagságúra, szabjunk belőle 10 x 10 cm - es négyzeteket. A négyzetek egyik oldalára tegyünk 1 jó nagy evőkanálnyi csíkot a masszából és tekerjük fel.
  5. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy alulra kerüljön a hajtott vég. Szurkáljuk meg villával és kenjük le a tetejét a tejes tojással. Letakarva hagyjuk pihenni amíg bemelegszik a sütő.
  6. Előmelegített 180 °C - on süssük a rolókat szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése