,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 2., kedd

~ ÜNNEPI SAJTOS LEVESBETÉT ~



 Kicsit ünnepélyesebbé tehetjük leveseinket ezzel a finom szerecsendiós, sajtos piskótával.
Egyszerűen elkészíthető -  krémlevesbe, zöldség vagy húslevesbe kiválóan alkalmas.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 3 tojás
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 ek liszt
- só, szerecsendió
- 4 dkg vaj

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat  habosra keverjük a puha vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sajtot. Ízesítjük.
  2. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a tojásos masszával, majd  egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 25 x 25 cm ) simítjuk.
  3. Előmelegített 180 °C - os sütőbe kb 15 - 20 perc alatt megsütjük. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és tetszés szerinti  kiszúróval kiszaggatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése