,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 19., hétfő

~ ENGLISH MUFFIN ~





Az angol muffin tulajdonképpen egy lapos zsömle. Remek péksütemény alap, sült baconnel, tükörtojással töltve kiadós reggeli ill. brunch ( ebédnek is beillő reggeli ). Serpenyőben is süthető és nagy előnye, hogy nem kell a formázással bajlódni, de vajjal és lekvárral megkenve is fogyaszthatjuk.

»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg kenyérliszt
- 2 dkg friss élesztő 
- 2 tk cukor
- 1 tk só
- 3 ek olaj
- kb 2 dl tej
- kukoricaliszt vagy dara - a szóráshoz
  1. Kevés langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük de nem futtatjuk.
  2. A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a többi tejet, majd lágyabb tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva hagyjuk kb félóráig kelni, majd ismét átgyúrjuk és hagyjuk a duplájára kelni.
  4. Kukoricaliszttel meghintjük a deszkát és a tésztát  kb 2 cm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd 8 - 9 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a tetejét is meghintjük kukoricaliszttel. Letakarva addig kelesztjük amíg a sütőt előmelegítjük 220 °C - ra. 
  6. A zsemlék egyik oldalát 10 percig sütjük, majd megfordítjuk és a másik oldalát további 8 percig sütjük.
  7. Sajttal, sült szalonnával és tükörtojással töltjük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, biztosan finom is! Igazi energia és kalóriabomba reggelre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, tényleg nagyon laktatós és finom.

      Törlés
  2. Már régóta szemezek az angol muffin elkészítésével. Most elmentettem, mert a Te recepted tuti, hogy nagyszerű angol muffin-t eredményez. Köszi.

    VálaszTörlés