,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. február 17., kedd

~ SÜLT ZÖLDSÉGPÜRÉ , GYÖMBÉRES HÚSGOMBÓCCAL ~





 Igazi ízkavalkád, hiszen a zöldségek megőrzik a sütés során az ízüket, a kurkuma gyönyörű tavaszi színt varázsol a pürének, a gyömbéres húspogácsa pedig elképesztően finom. Mindenképp húsalaplével készítsük, sokkal zamatosabb és intenzívebb lesz a vele készült étel.

»HOZZÁVALÓK«
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 nagyobb karalábé
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 babérlevél
- pár szem borókabogyó
- 1 kispoharas 12 % - os tejföl
- 1 ek étk keményítő
- 1 l húsalaplé vagy helyette leveskocka
- só, bors, kurkuma
- olívaolaj
Húsgombóc : 
- 50 dkg  csirke vagy pulyka darált hús, 1 szikkadt, tejben áztatott zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 1 csokornyi petrezselyem, só, citrombors ( helyette bors és kevés citrom reszelt héja ) , 1 tk friss reszelt gyömbér, zsemlemorzsa

  1. A zöldségeket kb egyforma nagyságú kockákra, vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megcsurgatjuk olívaolajjal és előmelegített 250 °C - on megsütjük.
  2. Amíg sül a zöldség elkészítjük a húsgombócot és kisütjük.
  3. Ha megsültek a zöldségek félretesszük kb az 1 / 3 - át, a többit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borókabogyót és a babérlevelet, majd összeforraljuk. Turmixgépbe téve az egészet simára turmixoljuk. ( előtte vegyük ki a fűszereket ). 
  4. A tejfölt kikeverjük a keményítővel, hozzáöntjük a leturmixolt zöldségalaphoz, hozzáadjuk a félretett sült zöldségeket, ízesítjük és összeforraljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése