,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 1., vasárnap

~ ROZSOS, KARDAMOMOS CSOKISCSIGA ~




 Van már jó pár csiga recept a blogon és íme egy újabb változat. A kardamom különleges ízvilágot kölcsönöz a tésztának, a narancsos - csokikrémet pedig, gondolom el tudjátok képzelni. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 25 dkg rozsliszt, 6 dkg porcukor, 2 , 5 dkg friss élesztő, 8 dkg olvasztott vaj, 1 tojás + 1 sárgája, 1 kk só, 2 tk őrölt kardamom, kb 2 - 2, 5 dl langyos tej
Töltelék : 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 ek barnacukor, 1 narancs reszelt héja

  1. A tejszínt felforrósítjuk a cukorral, majd beletördeljük a csokoládét és fényesre keverjük, hozzáreszeljük a narancs héját és hűtőbe tesszük dermedni.
  2. A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát dagasztunk, letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Ha a tészta megkelt, deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk és kb 45 x 35 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a csokikrémmel és feltekerjük, ezután éles késsel 2 , 5 cm - es szeletekre vagdossuk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  4. Kb fél óráig kelni hagyjuk, majd előmelegített 180 °C - os sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése