,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 10., péntek

~ HOT CROSS BUN FELFÚJT ~




 A húsvéti angol zsömléből készült ez a felfújt, még közvetlen az ünnep után, mivel így jól hasznosítható a szikkadtabb zsömle vagy akár a megmaradt kalács. Mivel a hot cross zsemle igen gazdag ízvilágban, felfújtként elkészítve már nem igényel több kiegészítőt - na de azért, egy kis csokoládét még elbír. Ez lehet akár a megmaradt csokitojás is. 

»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 2 dl habtejszín
- 2 dl zsíros tej
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 narancs reszelt héja
- kb 10 dkg cukor
-  5 dkg csokilencse
- 6 - 8 db hot cross bun zsemle
- vaj - a kenéshez
- vaníliás cukor - a szóráshoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C - ra, egy sütőtálat vajazzunk ki.
  2. A zsömléket vágjuk 2 vagy 3 részre, kenjük meg mindkét oldalukat vajjal és felállítva rendezzük el a sütőtálba.
  3. A tejet és a tejszínt melegítsük össze.
  4. A tojást keverjük fehéredésig a cukorral, ízesítsük vaníliával majd öntsük hozzá a meleg tejszínes keveréket és locsoljuk meg vele a zsömléket. 
  5. Reszeljük a tetejére a narancs héját és szórjuk meg csokilencsével. Helyezzük a sütőtálat egy nagyobb tepsibe, öntsünk bele annyi forró vizet, hogy félig ellepje a sütőedényt és toljuk a forró sütőbe kb 35 percre.
  6. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás cukorral.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése