,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 9., csütörtök

~ MEDVEHAGYMAOLAJ ~





 Locsogtathatjuk salátára, krémlevesre de krutont is piríthatunk rajta. Végtelenül egyszerű az elkészítése a végeredmény pedig egy gyönyörű, zöld színű és kellemes aromájú olaj. 

»HOZZÁVALÓK«
- 1 csokornyi  medvehagyma
- 2 dl szőlőmagolaj


  1. A medvehagymát 1 percre  forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe - azaz blansírozzuk.
  2. Kéztörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet, ráöntjük az olajat és aprítógéppel egyet - kettőt pörgetünk rajta. Lezárjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
  3. Másnap sűrű szitán vagy anyagon átszűrjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése