,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 1., péntek

~ CSÍKOS RICOTTASZELET ~




 Mivel hamarosan jön az utánpótlás ricottából, felhasználtam az utolsó két dobozt ehhez a süteményhez. A recept már rég meg volt írva, a fotók ma készültek hozzá, a sütit pedig tegnap este sütöttem. Baracklekvárt eperre cseréltem, hiszen készült már friss eperlekvár is, de természetesen bármilyen  gyümölcslekvárral elkészíthető. Könnyed, bohókás és finom :)

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 30 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 20 dkg hideg vaj, 12 , 5  dkg mascarpone, csipet só
Töltelék :
- 75 dkg ricotta vagy krémes túró, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 12 , 5 dkg mascarpone, 3 tojás, 25 dkg  lekvár - nálam eper

  1. Tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2 / 3 - ad - 1 / 3 - ad részre osztjuk. 
  2. A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk és egy kb 20 x 30 - as, sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, majd villával megszurkáljuk.
  3.  A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
  4. A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 40 - 45 percig sütjük.
  5. A lekvárt habzsákba kanalazzuk, kitöltjük  a tésztaközöket, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe és 5 percig még sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése