,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. május 4., hétfő

~ SAJTOS BROKKOLIS ROLÁD ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 6 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 2 , 5 dl tej
- 1 kk só
- 4 tojás
- 10 dkg füstölt sajt
Töltelék :
- 50 dkg rózsáira szedett brokkoli
- 1 dl tejföl
- 1 tömlős natúr krémsajt ( 100 g )
-  6 dkg füstölt sajt
- só, bors , szerecsendió
- fél csokor petrezselyem
- reszelt sajt - a tetejére - elhagyható

  1. A brokkolit pároljuk meg, majd villával alaposan törjük össze. Tegyük egy szűrőbe, hogy a felesleges víz lecsepegjen, majd keverjük hozzá a krémsajtot, a tejfölt, a felaprított petrezselymet és ízesítsük szájízünk szerint. 
  2. A sütőt melegítsük elő 190 °C - ra, egy tepsi ( kb 25 x 35 cm ) aljára fektessük sütőpapírt.
  3. A tejet a sóval és a vajjal forraljuk össze, szórjuk hozzá a lisztet, majd kavargatva főzzük / égessük, amíg a tészta elválik az edény falától. Hagyjuk hűlni.
  4. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük habbá, a tojássárgákat pedig egyesével dolgozzuk a tésztába, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és óvatosan forgassuk össze a tojáshabbal.
  5. Simítsuk a masszát a tepsibe és süssük kb 25 - 30 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, kenjük rá a brokkolis krémet, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe amíg megolvad a tetején a sajt, majd óvatosan tekerjük fel. ( Ha a tészta egy kicsit a papírhoz ragadt egy kenőkéssel  lazítsuk fel ).
  6. Ha a a rolád tetejére sajtot is szeretnénk, szórjuk rá és tegyük vissza a sütőbe pár percre, amíg a sajt megolvad.

1 megjegyzés:

  1. Különleges, de finom lehet! A brokkolit ilyen formán még nem próbáltam, tetszik! :)

    VálaszTörlés